Mytilene Ladotyri Pdo In Olijfolie (Speciale Kaas) Mystakelli 250G

De naam van deze speciale kaas, die alleen in Lesbos wordt geproduceerd, is ontleend aan de oude conserveringstechniek, toen de koppen vóór de koeling in kannen met olijfolie werden gelegd. Daarom werd hij ladotyri (oliekaas) genoemd.
Artikelnummer voorraad referentie: EL1208

Vóór het wijdverbreide gebruik van koelkasten werd ladotyri geconserveerd in olijfolie, een proces waarnaar het werd genoemd (olijfolie kaas). De ladotyri kaas werd in kannen of glazen vazen geplaatst die gevuld waren met olijfolie.

De kaas wordt gemaakt in speciale cilindrische vormen die de kaas een karakteristieke vorm geven. Deze lichtgele kaas is erg zout en licht kruidig en heeft een kenmerkend geurig aroma van schapenmelk. Na de rijping is het gebruikelijk om Ladotyri Mytilinis te bewaren in olijfolie of te bedekken met paraffinewas.

De olijfolie waarin de MYSTAKELLI Ladotyri rijpt, wordt gemaakt van 's werelds unieke olijf "kolovi", bekend om de rijke aroma's van de olie, de speciale smaak (mild fruitig) en de blijvende nasmaak. Wat deze olie uniek maakt is de karakteristieke fijne textuur en de licht goudgele kleur, een resultaat van het lage chlorofylgehalte, waardoor het bijzonder goed bestand is tegen oxidatie. Deze uitstekende olijfolie uit Mytilene voegt unieke aroma's en smaak toe aan de kaas. De traditie van honderden jaren herlevend en de traditionele manier van produceren verder ontwikkelend, creëerde MYSTAKELLI Dairy Products Ladotyri verpakt in extra vergine olijfolie, een uniek smakend voorgerecht.

€15.00 excl. BTW
gelijk aan €60.00 per 1 kg(s)
Exclusief verzenden
increase decrease
Leveringsdatum: 2-8 dagen

Vóór het wijdverbreide gebruik van koelkasten werd ladotyri geconserveerd in olijfolie, een proces waarnaar het werd genoemd (olijfolie kaas). De ladotyri kaas werd in kannen of glazen vazen geplaatst die gevuld waren met olijfolie.

De kaas wordt gemaakt in speciale cilindrische vormen die de kaas een karakteristieke vorm geven. Deze lichtgele kaas is erg zout en licht kruidig en heeft een kenmerkend geurig aroma van schapenmelk. Na de rijping is het gebruikelijk om Ladotyri Mytilinis te bewaren in olijfolie of te bedekken met paraffinewas.

De olijfolie waarin de MYSTAKELLI Ladotyri rijpt, wordt gemaakt van 's werelds unieke olijf "kolovi", bekend om de rijke aroma's van de olie, de speciale smaak (mild fruitig) en de blijvende nasmaak. Wat deze olie uniek maakt is de karakteristieke fijne textuur en de licht goudgele kleur, een resultaat van het lage chlorofylgehalte, waardoor het bijzonder goed bestand is tegen oxidatie. Deze uitstekende olijfolie uit Mytilene voegt unieke aroma's en smaak toe aan de kaas. De traditie van honderden jaren herlevend en de traditionele manier van produceren verder ontwikkelend, creëerde MYSTAKELLI Dairy Products Ladotyri verpakt in extra vergine olijfolie, een uniek smakend voorgerecht.

Product specificaties
Attribuut naamAttribuut waarde
Country of OriginGreece
  • Product kan alleen worden beoordeeld nadat het is gekocht
  • Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een beoordeling schrijven
*
*
Slecht
Uitstekend
*
*
*
*
Product specificaties
Attribuut naamAttribuut waarde
Country of OriginGreece
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een beoordeling schrijven